ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΜΣ εκπαιδευτικη πολιτικη

Υπηρεσίες

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν όλα τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπονται και για τους φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών, πλην του δικαιώματος παροχής δωρεάν διδακτικών συγγραμμάτων.

Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχονται διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως:

Ατομικός λογαριασμός ηλ. ταχυδρομείου και υπηρεσία Webmail

Το Πανεπιστήμιο παρέχει σε κάθε φοιτητή ατομικό λογαριασμό email για όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης από οποιοδήποτε σημείο έχει πρόσβαση στο Internet με την ενεργοποίηση της παράλληλης υπηρεσίας του webmail.

Η WebΜail υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του ΠΠελ. και δεν υποκαθιστά τον συνηθισμένο τρόπο χρήσης του e-mail από προγράμματα όπως το Outlook, το Thunderbird, κ.ά. Η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μετακινούμενους χρήστες και για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν σταθερά τον ίδιο υπολογιστή, οπότε και τους απαλλάσσει από την ανάγκη ρυθμίσεων που χρειάζονται τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο περιβάλλον του webmail, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του παρέχουν τα περισσότερα εργαλεία, δηλαδή ανάγνωση εισερχόμενου μηνύματος, απάντηση σε αυτό το μήνυμα και σύνθεση καινούργιων μηνυμάτων, ακόμη και από επιλεγμένα τμήματα παλαιών.
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα για διαχείριση καταλόγου ηλεκτρονικών διευθύνσεων (addressbook) και αναζήτηση σε γνωστούς διαδικτυακούς καταλόγους. Επιπρόσθετα, υπάρχουν οθόνες βοηθείας οι οποίες βοηθούν στη χρήση και την “πλοήγηση” του χρήστη στο περιβάλλον του WebMail.

Η υπηρεσία webmail λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Webmail

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (e-Class)

Η πλατφόρμα Open eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.
Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της κλασσικής διδασκαλίας, προσφέροντας στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να καθορίζει μόνος του το πρόγραμμα εκπαίδευσής του.

Η υπηρεσία λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Eclass

Virtual Private Network (VPN)

Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων του ΠΑ.ΠΕΛ μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου (Virtual Private Network – VPN) προσφέρει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένους χρήστες, οι οποίοι βρίσκονται συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, αλλά εκτός του δικτύου του ιδρύματος μας, να συνδεθούν με ασφαλή τρόπο στο δίκτυο του Πανεπιστημίου.

Το πρακτικό όφελος αυτής της λύσης είναι ότι οι μετακινούμενοι χρήστες του ΠΑ.ΠΕΛ., ανεξάρτητα του τρόπου που συνδέονται στο διαδίκτυο (μέσω dial-up, adsl, ή δίκτυο τρίτου φορέα), απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες που θα είχαν αν συνδέονταν απευθείας στο δίκτυο του ΠΑ.ΠΕΛ. (π.χ Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες).

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σύνδεσης:

VPN

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί ως αυτοτελής και αποκεντρωμένη υπηρεσία σε επίπεδο Διεύθυνσης, ενιαία Βιβλιοθήκη με τίτλο «Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης» (ΒΙΚΕΠ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ΒΙΚΕΠ αποτελεί κέντρο συλλογής και διάχυσης της πληροφορίας.

Βασική αποστολή της ΒΙΚΕΠ είναι η ανάπτυξη και διατήρηση συλλογών βιβλίων, επιστημονικών περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού κάθε μορφής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας (Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές, Προσωπικό) και της τοπικής κοινωνίας.

Βασική μέριμνα της ΒΙΚΕΠ είναι να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε πληροφοριακές πηγές και βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω της χρήσης πληροφοριακών πηγών και συστημάτων, δικτύων βιβλιοθηκών κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ηλεκτρονική γραμματεία

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής γραμματείας (universis) παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να δουν και να εκτυπώσουν τη βαθμολογία τους, να έχουν πληροφορίες για όλα τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών (διδακτικές μονάδες, βάση, ώρες διδασκαλίας, καθηγητής, συγγράμματα κτλ), να δηλώσουν τα μαθήματα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν στο επόμενο εξάμηνο, να συμπληρώσουν αιτήσεις για την έκδοση οποιουδήποτε διαθέσιμου πιστοποιητικού έχει καθορίσει η Γραμματεία (αναλυτικής βαθμολογίας, στρατολογίας, εφορίας κ.ά.)

Σύντομες οδηγίες – UNIVERSIS

UNIVERSIS ΠαΠελ

ΔΗΛΟΣ365 – Microsoft Office 365

Πρόσβαση στη σουίτα εργαλείων Office 365 της Microsoft

Το Office 365 είναι μια συλλογή από διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft, σχεδιασμένα για παραγωγικότητα και για αποτελεσματικές συνεργασίες.

Σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα από οπουδήποτε και να συνδεθείτε με όλους τους συνεργάτες σας σε πραγματικό χρόνο ακόμα και όταν δεν είστε στον ίδιο χώρο. Επιπλέον προσφέρει σε όλους δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1 Terabyte στο OneDrive.

Ενδεικτικά προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στη σουίτα Office 365 είναι η παροχή 1 TB αποθηκευτικού χώρου μέσω του OneDrive, δικτυακές εκδόσεις των Office Word, Excel, PowerPoint και OneNote (συνδεδεμένα στο OneDrive), ημερολόγια, λίστες εργασιών και Skype for Business (με δυνατότητα τηλεδιασκέψεων πολλών ατόμων). Παρέχεται επίσης και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φιλοξενούμενος στις υπηρεσίες νέφους της Microsoft, με τη μορφή username@office365.uop.gr. Η πλήρης λίστα των εργαλείων είναι διαθέσιμη εδώ

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα εργαλεία & υπηρεσίες του Office 365 με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 της ΕΔΕΤ μέσω της διεύθυνσης https://delos365.grnet.gr/.

Μετά την πρώτη σύνδεσή σας μπορείτε να συνδέεστε απευθείας στο Portal του Office 365 μέσω της διεύθυνσης https://portal.office.com/.

Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στη σουίτα εργαλείων Office 365 της Microsoft

Αναλυτικές Οδηγίες χρήσης

Λογισμικό Στατιστικό Πακέτο IBM – SPSSΤο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρέχει στους φοιτητές το πρόγραμμα στατιστικής επεξεργασίας IBM SPSS Statistics στην έκδοση 29 κατά την τρέχουσα περίοδο.

Για να αιτηθείτε το απαραίτητο license key επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Αιτήματα μεταπτυχιακών φοιτητών για license key

Μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό από τους σχετικούς συνδέσμους της Μονάδας Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον σύνδεσμο παρακάτω

Κατεβάστε το λογισμικό IBM-SPSS

Τηλεκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει σχεδιάζει κατάλληλες λύσεις ώστε να υποστηρίζει με τρόπο λειτουργικό, αποδοτικό και συγχρόνως ρεαλιστικό το εκπαιδευτικό έργο μέσω διαφόρων υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, ενδέχεται ένα μικρό ποσοστό των μαθημάτων να γίνεται εξ αποστάσεως. Το ΠΜΣ Εκπαιδευτική Πολιτική αξιοποιεί την υπηρεσία Microsoft Teams για την την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της οποίας ο εκπαιδευτής παραδίδει το μάθημα σε ζωντανή σύνδεση, και ο εκπαιδευόμενος, αν και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, παρακολουθεί το μάθημα στον ίδιο χρόνο.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης για την εγκταστάση και λειτουργία της εφαρμογήε microsoft Teams μπορείτε να βρείτε στην παρουσίαση παρακάτω

Οδηγίες χρήσης microsoft teams

Τεχνική Υποστήριξη

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, συμπληρώστε και υποβάλλετε αίτημα προς τη Τεχνική Υποστήριξη και θα σας βοηθήσουμε στην επίλυσή του

Αποστολή αιτήματος